Activity Based Working

Wat is Activity Based Working?

Activity Based Working (ABW of Activiteit Gerelateerd Werken) is een nieuwe manier van werken waar ondernemingen steeds vaker voor kiezen. Als werkgever creëer je namelijk een werkomgeving die is afgestemd op verschillende werknemers, activiteiten en behoeften. Zo geef je je medewerkers de mogelijkheid om hun werkzaamheden beter te organiseren zodat zij productief kunnen werken op een manier die bij hen past.

De werkplek van morgen whitepaper

Download de whitepaper

Van een heringerichte werkplek naar
een transformatie van onze mindset?

Kom in onze whitepaper alles te weten over de mogelijkheden van Activity Based Working en ontdek zelf hoe de werkplek van morgen er zal gaan uitzien.

Download de whitepaper

 

Beluister de podcast-reeks over Activity Based Working

Beluister DEEL 1

Beluister DEEL 2

Transformation

Activity Based Working gaat verder dan enkel het (her)inrichten van de werkplek. Om dit concept te laten werken, is er een gedragsverandering op verschillende niveaus nodig. Wij kunnen jouw organisatie, medewerkers en manier van werken helpen transformeren aan de hand van 5 stappen.

Activity Based Working in 5 stappen

1. Inzicht creëren

Door onze expertise en opvolging van opkomende trends, zorgen we voor een diepgaand inzicht over de mogelijkheden van deze nieuwe manier van werken. We ondersteunen en faciliteren tevens managers en teams bij hun zoektocht naar nieuwe kansen die ABW biedt.   

2. Analyse

Van zodra de mogelijkheden van ABW inzichtelijk zijn, kunnen we aan de hand van benchmarking en analysetools de functionele eisen in kaart brengen. Aan wat moet de nieuwe omgeving voldoen op vlak van IT en inrichting om het nieuwe werken en gedrag optimaal te ondersteunen en stimuleren? 

3. Implementatie

Tijd om alle inzichten en de analyse in praktijk om te zetten. Tijdens deze implementatiefase kan je rekenen op hands on support en sturing van onze experten. Zij helpen je o.a. om de juiste IT platformen te kiezen en implementeren en de verschillende werkplekken optimaal in te richten. 

4. Strategie en communicatie

Als bedrijf wil je natuurlijk dat elke medewerker alle kansen en voordelen van ABW ten volle benut. Daarom is het belangrijk om elke manager en gebruiker te betrekken in het (verander)proces en hen hierin te trainen. Wij zorgen voor op maat gemaakte strategieën die omgezet worden in concrete plannen, ontwerpen en trainings. 

5. Evaluatie en evolueren

Net zoals jouw bedrijf niet stilstaat, is de transformatie naar Activity Based Working een ongoing proces waar constante evolutie centraal staat. Het is belangrijk om steeds te evalueren en bij te stellen waar nodig. We zorgen op basis van observatie en analyse voor verfijning van de werkomgeving. Zo laten we deze naadloos aansluiten bij de behoeften van alle gebruikers.

Cover client case Bridgestone

Clientcase Bridgestone

Onze klant Bridgestone is in volle expansie en heeft daarom aan onze experts gevraagd om mee te kijken naar de mogelijkheden van Activity Based Working.

 

Binnen Bridgestone waren managers ervan overtuigd dat de maximum capaciteit van de werkplekken bijna bereikt was. Bovendien heerste bij de HR-afdeling de perceptie dat de medewerkers niet tevreden zijn met hun werkplek. Tijd om te meten, analyseren en objectiveren.

Veldhoen+ Company

In partnership met Veldhoen + Company

Als grondlegger van Activiteit Gerelateerd Werken heeft Veldhoen + Company in bijna 30 jaar tijd al meer dan 300 innovatieve, vooruitstrevende klanten geholpen.

Benieuwd naar het nieuwe werken? Vraag snel meer informatie over ons Activity Based Working concept.

Facilicom Blog

Wouter Ommeslag in podcast gesprek
Zakelijke dienstverlening Facility Management
Nieuws

Podcast #6: Agile & hybride werken

In deze podcast in samenwerking met HR/FD magazine, heeft Wouter Ommeslag (directeur Facilicom Solutions) het samen met Kris Legroe (Telenet), over agile en hybride werken alsook over de veel grotere verwachtingen van plaatsonafhankelijk werken.

Wouter Ommeslag Facilicom Group
Facility Management
Nieuws

Een 'terug naar school' gevoel bij Facilicom Group

Er heerst nu een terug naar school gevoel in de bedrijven waar medewerkers na lange tijd weer op kantoor komen. Organisaties voorzien een feestelijke herintrede. Ook bij Facilicom Belgium heerst er een positieve spanning.

Groep blije mensen in kantoorsetting rond tafel vol met papieren en enkele appels.
Zakelijke dienstverlening Facility Management
Nieuws

Facilicom Solutions ontfermt zich over employee experience.

Facilicom Solutions is niet alleen verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers bij klanten. Ook intern ontfermt deze divisie zich over de employee experience.