Kleendesk

Slim plannen is één zaak. Maar op een slimme manier controleren of die planning daadwerkelijk is uitgevoerd? Dat is andere koek, denk je. Niet met Kleendesk.

Digitaal logboek

In het logboek noteert de supervisor van Gom dagelijks alle punten die jouw aandacht verdienen. Een lekkende kraan, een onveilige situatie, een defecte knop aan een machine, etc. Hiervan kunnen dan ook foto’s of video’s worden gemaakt en toegevoegd.

Het logboek doet meer dan alleen loggen en genereert ook trendings en rapporten. Gebeuren er vooral op maandagochtend en vrijdagavond bijna-ongevallen? Gaat die hendel van mengmachine 23C geregeld stuk? Dan zal Kleendesk jou daar automatisch op wijzen. Je kan als gebruiker ook zelf opmerkingen en aandachtspunten toevoegen aan het logboek. Op die manier meld je de supervisor van Gom meteen of er zaken zijn die buitengewone aandacht vragen. Met een extra druk op de knop post je berichten niet alleen in het logboek, maar verstuur je ze ook per mail naar alle betrokkenen.

Databank

In Kleendesk vind je alle documenten en info die je nodig hebt in het kader van een IFS of BRC audit of bij controle door het FAVV: het reinigingsplan, opleidingsattesten, productfiches, enzovoort. In een paar kliks heb je alle informatie binnen handbereik. Het is ook mogelijk om per toestel handleidingen en schoonmaakinstructies toe te voegen in de databank. Welke onderdelen moeten gereinigd worden? Met welke detergenten? Welke onderdelen zijn fragiel? Welke onderdelen houden een veiligheidsrisico in? Wanneer er twijfel is of wanneer de schoonmaakmedewerker weinig ervaring heeft met een toestel kan hij in een paar kliks alle info terugvinden.

Planningstool en checklist

Behalve een planningstool bevat deze module ook een checklist met een overzicht van alle oppervlaktes en machines die gereinigd moeten worden. Tijdens een controleronde vink je aan of de reiniging correct is verlopen. Met een simpele klik voeg je opmerkingen en/of foto’s toe. Kleendesk genereert van deze informatie trendings en rapporten. Zo zie je in een oogopslag aan welke machines er de voorbije dagen/weken/maanden kwaliteitsproblemen waren. Jouw plafonds en verdampers hoeven wellicht niet elke dag gereinigd en ontsmet te worden. Maar juist omdat de urgentie lager is, worden ze soms wel eens uit het oog verloren. In Kleendesk kan je in één klik push meldingen en alerts instellen voor opdrachten die buiten de dagelijkse regelmaat vallen.

 

Bovendien kan je Kleendesk ook verbinden met andere bedrijfsprocessen. Stel dat er voor de reiniging van een bepaalde installatie technische support nodig is, dan ontvangt jouw supportteam hierover vooraf een automatische melding. Of wanneer een diepvriesruimte 8 uur zonder stroom zat, ontvang je via Kleendesk een automatische alert om hiervoor het reinigingsprotocol te activeren.

kleendesk
Kleendesk, whitepaper

Slimmer schoonmaken met Kleendesk

Het alles-in-één platform voor industriële reiniging.

Kleendesk werd door Facilicom in eigen huis ontwikkeld. In Nederland maken al meer dan 120 tevreden klanten en 677 gebruikers er gratis gebruik van. Gom Food rolt nu het platform ook in België uit. Slim plannen is één zaak. Maar op een slimme manier controleren of die planning daadwerkelijk is uitgevoerd? Dat is andere koek, denkt u. Niet met Kleendesk.

Kleendesk is:

  • digitaal logboek
  • databank
  • planningstool met checklist

Benieuwd naar onze schoonmaakoplossingen voor de industrie?